Carregant...

Esportistes

Els nostres esportistes de Manacor

TONI NADAL HOMAR

Antoni Nadal Homar va néixer el 22 de febrer de 1961 a Manacor. Popularment conegut al món sencer com “l'Oncle Toni”, ha entrenat, des de l'inici de la seva carrera fins a 2018, al jugador de tennis professional Rafel Nadal, campió de 16 Gran eslam. És, per tant, inspirador i participant de gran part dels èxits del tennista del que, a més, és oncle carnal. És també germà de Sebastián Nadal Homar, pare de Rafa Nadal, i de Miquel Àngel Nadal Homar ex jugador de futbol professional del Futbol Club Barcelona i del Real Club Deportiu Mallorca, i de Rafel Nadal Homar ex jugador del CD Manacor.

Antoni Nadal Homar és així mateix ex jugador, monitor i entrenador de l'escola de tennis del Club de Tennis Manacor. Atès que en l'elit tenística no és habitual la circumstància que un jugador professional conservi un únic entrenador durant gairebé tota la seva carrera, el palmarès esportiu de Toni Nadal com a entrenador és conseqüentment idèntic al del seu pupil com a jugador. 
En 2007 va ser guardonat amb la Medalla de Bronze de la Real Ordre al Mèrit Esportiu pel Consell Superior d'Esports d'Espanya. En 2008 se li va concedir el Premi Jaume II per la seva labor com a entrenador, educador, formador i inspirador dels èxits de Rafa Nadal. En 2010 va rebre el premi "Set Estels" de la Comunitat de Madrid en la categoria foment dels valors esportius. En 2011, a proposta de la Comissió d'Entrenadors de la ITF, va obtenir un premi en reconeixement per les seves aportacions al joc (Services to the Game).