Carregant...

Esportistes

Els nostres esportistes de Manacor

JUAN SEMINARIO RODRÍGUEZ

SEMINARIO RODRIGUEZ, JOAN

Futbolista. Joan Seminario Rodríguez va néixer en Piura (Perú) el 22 de juliol de 1936. Mallorca ha donat al futbol espanyol de Primera Divisió dos màxims golejadors, un mallorquí de naixement, Manuel Olivares Lapeña (Son Servera, Mallorca, Illes Balears, 2 d'abril de 1909) i un altre d'adopció, Joan Seminario Rodríguez, empadronat a Manacor des de 1973 i amb residència a Cala Murada.
Seminario, sent jugador del Reial Saragossa, va eser el màxim golejador de la Primera Divisió espanyola la temporada 1961-62 amb vint-i-cinc gols, cinc més que Evaristo (Barcelona) i Puskas (Reial Madrid). Tot un honor que en el final de la seva llarga i reeixida carrera esportiva van compartir les aficions de Cala D’Or, Felanitx, Porto Cristo i Campos, als equips de la qual va entrenar. 
Nascut a la ciutat peruana de Piura, gairebé fronterera amb Equador, va trencar motlles. Des dels disset anys en què va fitxar com a professional per l'Esportiu Municipal de Lima es va acostumar a estar en el cim de l'èxit, ja que encara no havia complert divuit anys quan va ser convocat per a la selecció peruana que va disputar a Xile la Copa d'Amèrica de 1955. En 1959 en la Copa d'Amèrica que es va disputar a Argentina va formar part d'aquella famosa davantera peruana integrada per Oscar Gómez, Miguel Loayza, Juan Joya, Alberto Terry i Joan Seminario.
Nascut en el si d'una família de classe mitjana (el pare, don Miguel Seminario Palacios era enginyer agrònom) i benjamí de vuit germans (Sinclair, Miguel, Abraham, Mafalda, Clotilde, Berta, Rodolfo i ell), Joan Seminario va deixar aviat els estudis pel futbol. Als disset anys ja era professional en l'Esportiu Municipal, un equip de l'Ajuntament de Lima que li donava un sou de vuit-cents sols al mes i un treball en l'oficina municipal d'Informació. En 1959 va donar el salt a Europa, però va haver-hi un plet en el seu fitxatge entre el Barcelona i el Saragossa i la Federació Espanyola de Futbol li va negar la llicència fins que els dos clubs es posessin d'acord. Llavors el Barcelona, amb el qual ja havia entrenat durant diversos mesos i jugat alguns amistosos, li va cedir al Sporting de Lisboa i finalment ho va canviar al Saragossa pel defensa Benítez.
Després de dues temporades en La Romaredava ser traspassat a l'equip italià de "la" Fiorentina i en la temporada 1964-65 el Barcelona va tornar a fitxar-ho, aquesta vegada perquè es quedés en el Camp Nou. Va romandre tres temporades en el Barcelona i al juny de 1967 va fitxar pel Sabadell, fins a juny de 1969 en què va tornar a Perú per acabar la seva carrera futbolística en l'Atlètic Grau.
.