Carregant...

Esportistes

Els nostres esportistes de Manacor

LORENZO BADIA GOMILA

Futbolista. Llorenç Badia Gomila va néixer a Manacor el 8 d'octubre de 1928. Lateral esquerre. Els seus inicis van ser en l'Escolar de Capdepera, on va estar fins als disset anys en què va fitxar pel Manacor, amb el qual la temporada 1948-49 es proclamaria Campió de Balears i ascendiria a categoria nacional, encara que Badía no va poder gaudir d'això perquè el servei militar li va portar a Ceuta, primer, i a Melilla, després, jugant amb els equips representatius d'ambdues ciutats.
En 1952 va tornar al Manacor, fins a 1955 en què fitxa per l'Atlètic de Balears amb el qual es proclama Campió de Tercera Divisió i juga la liguilla d'ascens a Segona Divisió, objectiu que no es va aconseguir. Però en aquells dies Llorenç Badía s'havia comerciejat fama de bon defensa i el Real Murcia, que acabava de descendir de Primera Divisió, li va fitxar per a la temporada 1956-57, en Segona Divisió. Finalitzada la mateixa Badía va tornar a la illa i juga la temporada 1957-58 en el Mallorca, al terme del qual, al no aconseguir-se l'anhelat ascens a Segona Divisió el president Jaime Rosselló va donar la baixa a tota la plantilla a excepció feta de Joan Forteza i Magín Durán Puigserver. Per tal motiu Llorenç Badía va tornar al Manacor, on penjaria les botes. 
Casat amb María Melis, amb la qual va tenir dos fills, un d'ells, Antoni, va jugar a Segona B amb el Cala Millor, Llorenç Badia va alternar el seu treball a la fàbrica de Perles Majórica amb la seva enorme il·lusió pel futbol de pedrera i va ser un dels fundadors del Club Olímpic, autèntica pedrera de jugadors de Manacor. Llorenç Badía va morir el 19 de juliol de 2000 a Manacor, la ciutat que també li havia vist néixer.