Carregant...

Esportistes

Els nostres esportistes de Manacor

JOAN SUREDA CANTOS

Karateka. Joan Sureda Cantos va néixer a Manacor el 8 de Gener de 1994. Va iniciar la pràctica de Karate als 9 anys. Fins a 2013 (19 anys) ha estat entrenat a Manacor a l'escola “Arts Marcials” Lara amb el Sensei Jesús Lara Pérez 7º Dan de Karate Shotokan.

En el curs 2012-13, entrená al Centre d'Alt Rendiment de Madrid amb els seleccionadors nacionals David Luque, Javier Ferreira i Oscar Martínez de Quel. Al setembre de l'any 2013 es mude a Elx per motius acadèmics (inici de carrera universitària, CAFD) i continua practicant Karate en l'Elx Club de Karate Shingitai. A més dels seus estudis universitaris Joan ha estat realitzant diferents cursos tècnics de karate amb professors de diversos països.
Joan és un esportista destacat en Karate, ha participat tant en competicions nacionals com a internacionals obtenint bons resultats. 2010 va ser 3º en el Campionat Nacional de Shotokan en Kumite a més d'un tercer lloc en el Campionat del Món de JSKA en Katas i Kumite. En 2011 participá en diferents competicions internacionals: tercera posició en la Babarrosa Cup de Kaiserslautern (Alemanya) en Katas, primera posició en la ISKA Internacional Cup i 2º en el Open de Luxemburg en Kumite i 1º per equips Kumite. A nivell nacional aquest mateix any, subcampió d'Espanya Kumite. El 2012 campió de Balears en Kumite, 1º Open de Kumite entre 18-20 anys i 3º en Katas 18-20 anys en l'III Campionat Nacional de Karate Shotokan. A l'any següent, 3º Campionat de Balears sènior Kumite i en el Campionat d'Espanya per equips, va obtenir la tercera posició amb la Federació Balear.
En els anys que ha estat a Elx, Campió provincial de Kumite i tercer en Katas sub21(2013).
El 2014, Joan participá en el Campionat d'Europa a Copenhaguen (Dinamarca) on quedà en tercer lloc amb l'equip de la JKS Comunitat Valenciana. També va obtenir en 2014 el tercer lloc en el Campionat Autonòmic de la Comunitat Valenciana. Mateix lloc ho va obtenir l'any 2016.