Carregant...

Esportistes

Els nostres esportistes de Manacor

FRANCISCO SUREDA FULLANA

Futbolista. Francesc Sureda Fullana va néixer l'1 de març de 1919 a Manacor. Format en el Manacor, des d'on doná el salt al RCD Mallorca la temporada 1941-42. En la temporada 1943-44, juntament amb el també porter Bennàsar, de Sa Pobla, seria un dels protagonistes de l'històric primer ascens del Mallorca a Segona Divisió. La plantilla mallorquinista aquesta temporada va estar integrada per: Sureda i Bennàsar, porters; Gil, García Hortelano, Mesquida i Grech, defenses; Simonet, Medina, Niubo, Modol, Matas i Duran, mitjos, i Pocoví, López Herranz, Morales, Pau Vidal, Turró, Egea, Villacampa i González Prieto, davanters.
Al juliol de 1946, coincidint amb que el Mallorca s'havia reforçat amb un porter del València anomenat Pío i amb Ramallets, que estava fent el servei militar, Francesc Sureda va acceptar una bona oferta econòmica del Cieza, però solament va estar quaranta dies en l'equip murcià ja que el Reial Madrid, que tenia als seus dos porters lesionats, Bañón i Marín, necessitava un porter amb urgència i van pensar en Sureda, al que van contractar per dues temporades.
Però Sureda no va tenir sort en el Reial Madrid, amb el qual solament va jugar un partit oficial en Primera Divisió. Va ser a Sevilla, contra el Sevilla, el 24 de novembre de 1946. Van guanyar els locals per 5-0, però el partit, resultat al marge, pot figurar en els anals del club blanc perquè aquest dia per primera i única vegada al llarg de la seva història el Reial Madrid va alinear a tres futbolistes mallorquins: Francesc Sureda, de Manacor; Guillem Pont, de Palma, i Pau Vidal, de Llucmajor. Amb un estadi de Nervión (avui anomenat Sánchez Pizjuán) ple fins a la bandera, els equips van formar així:
SEVILLA: Bustos; Joaquín, Belmonte; Alconero, Félix, Eguiluz; López, Arza, Araujo, Herrera i Doménech.
REIAL MADRID: Sureda; Querejeta, Corona; Pont, Ipiña, Huete; Alsúa, Barinaga, Pruden, Belmar i Pau Vidal.
El Reial Madrid va cedir a Sureda a l'Albacete, despues va passar al Cartagena i de tornada a casa va fitxar per l'Atlètic Balears, on va estar dues temporades, per acabar penjant les botes en el club que havia començat: el Manacor. Francisco Sureda tenia trenta-quatre anys quan va decidir retirar-se del futbol.