Carregant...

Esportistes

Els nostres esportistes de Manacor

SEBASTIÀ POCOVÍ SANTANDREU

Futbolista. Sebastiá Pocoví Santandreu va néixer el 16 d'octubre de 1916 de manera circumstancial a Capdepera, perquè el seu pare, Joan Pocoví Ordinas, que tenia una fàbrica de rajoles i pedra viva, estava enrajolant allí el palau de Juan March. Va ser el cinquè fill del matrimoni de Juan Pocoví amb Petra Santandreu Morey. Tenia uns mesos de vida quan els seus pares van tornar a Manacor.
Sebastiá Pocoví va créixer hàbil per al futbol. Format en el Manacor, va debutar amb el Mallorca quan encara no havia complert els setze anys i va romandre en l'equip bermellón per espai de setze temporades, amb el parèntesi de la temporada 1934-35 en què va provar sort uns mesos en l'Hèrcules d'Alacant, i alguns partits de la Copa de S.E. El Generalísimo que va jugar cedit a l'Espanyol en 1942.
Protagonista important de l'ascens "històric" del Mallorca per primera vegada a Segona Divisió la temporada 1943-44, Pocoví figura com el tercer màxim golejador en la història del Mallorca, per darrere d'Antonio Socías (139 gols en 10 temporades amb l'Alfonso XIII) i Vicente Moranta (133 gols en 11 temporades també en l'Alfonso XIII), mentre que Pocoví va marcar 104 gols en setze temporades. És també, amb Bernat Sans, qui més temporades ha defensat els colors del Mallorca.